Ervaringen oxazepam

Wij zijn op zoek naar personen die ervaring hebben met oxazepam-gebruik en dit willen delen met andere bezoekers. Inmiddels mogen wij dagelijks vele bezoekers verwelkomen. Graag willen wij het mogelijk maken voor bezoekers om ervaringen van andere oxazepam-gebruikers te lezen. Zo kan iedereen nog beter een eigen beeld vormen van oxazepam en zich nog beter oriënteren. Wilt u uw ervaringen met oxazepam delen met anderen? Vul dan het contactformulier hieronder in. Namens alle gebruikers en onszelf: bedankt!

Ingezonden ervaringen oxazepam


Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Froukje
1,5 jaar
60 mg per dag
Ervaring:
Ik ben heel erg tevreden over oxazepam. Ben heel wazig in mijn hoofd,angstig en depressief en het helpt me om er nog een leven op na te houden. Ik hoop wel er toch op den duur mee te kunnen stoppen. Helaas slaap ik ook heel slecht en kan niet slapen zonder oxazepam.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Femke
4 dagen
3x per dag 10 mg
Ervaring:
Mijn reden voor het gaan gebruiken van oxazepam 10, was me druk maken om de hele wereld en mezelf heel hard naar beneden halen.Malen, malen, malen. Het malen is direct weg. Ik focus positief op mezelf en inderdaad maak me minder druk om anderen. Heerlijk!!

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Dionne
ik doe ruim een half jaar met mijn voorgeschreven medicatie dus gebruik af en toe
10 mg
Ervaring:
Ik heb regelmatig last van slaapstoornissen en slik af en toe oxazepam. 1 of 2 dagen achter elkaar, langer dan dat wil ik ze niet gebruiken ongeacht of ik wel of niet kan slapen erna. Voor mij zijn deze pillen niet heel sterk. Ik kom soms evengoed niet in slaap en wordt evengoed tussendoor meerdere malen wakker. Ik wordt er wel versuft van. Ik kan niet direct zeggen dat ik minder inlevingsvermogen/ emoties heb. Tenminste niet in zulke mate dat het me opvalt. Pas nu ik dit lees denk ik er over na en zou het best een beetje invloed kunnen hebben.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Peter
3 weken
max. 10mg per dag
Ervaring:
Mijn klachten waren (en zijn, maar in mindere mate) continue angst, paniekaanvallen, depressie, verminderde eetlust, concentratieverlies en vermoeidheid. Oxazepam is voor mij geen duurzame oplossing maar helpt wel bij moeilijke momenten en is een prima middel om goed mee in slaap te komen. Voor mij geen bijwerkingen, ik ben nu na 3 weken zelf gestopt en heb geen last van zgn. ontwenningsverschijnselen, waarschijnlijk ook door de beperkte dosis. Voor mensen met geestelijke klachten: overleg met je dokter, praat met vrienden en overweeg therapie. Ox lijkt mij geen eeuwige oplossing.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Anoniem
2 weken
10 mg
Ervaring:
Ik heb oxazepam gekregen, omdat ik pijn had aan mijn hart (linker onderborst). Mijn huisarts denkt dat het met hyperventilatie te maken heeft. Ik slik het nu al 3 dagen, haalt indd de scherpe kantjes eraf, maar heeft me niet geholpen met mijn pijn waar ik in eerste instantie voor naar de huisarts ben geweest.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Anoniem
2 weken
10 mg
Ervaring:
Oxazepam, gebruikt voor stress angst en slaapproblemen, Veel geslapen, rust in het hoofd gekregen. Stress verminderende medicatie. Gebruik nu Seroquel/ quantipanine. 15 mg dit geen is een goed alternatief voor uw klachten.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Anoniem
Eenmalig
50 mg
Ervaring:
Eenmalig oxazepam voorgeschreven, omdat ik in de MRI moest (claustrofobisch). 1 uur van ten voren ingenomen, haalt de scherpe kantjes eraf, maar kreeg daarna pas het gewenste effect. Drie dagen heel veel gesapen, nu weer wat meer helder!

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Martine
1 week
eerst 10 mg, nu 20 mg
Ervaring:
Vorig jaar, toen mijn dochter als laatste het huis ging, raakte ik diep in de put. Na enige tijd lukte het mij weer om zonder oxazepam te leven. Nu zijn er een paar ingrijpende dingen gebeurt en ben ik geheel van slag.Gelukkig had ik nog oxazepam liggen en die neem ik nu. Gebruik er nu 2 keer daags 20 mg, maar zou eigenlijk iets willen hebben wat langer werkt.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Sjoerd M
Af en toe
10 mg
Ervaring:
Ik ben te lang misselijk geweest. Door een geestelijk circulatie ben ik een circulatie gekomen waar ik niet uit kom, ik ben zeer gespannen en gestresst en ik krijg hier nu geestelijk hulp voor. Maar om mezelf af en toe te kunnen ontspannen maak ik gebruik van oxazepam. Dit geeft mij een rust gevend gevoel waar door ik in mijn dagelijks leven verder kan doen wat ik wil, wat als iemand met de leeftijd van 17 wel zo lekker is. Maar pas op zeer verslavend, gebruik oxazepam alleen waar nodig en op advies van de dokter.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Greet Meijer-Keizer
Af en toe
10 mg
Ervaring:
Na enkele nachten van slapeloosheid pak ik wel een oxazepam om weer er bovenop te komen. Na een goede nacht van doorslapen kan ik er weer een tijd tegen.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Sister
3 maanden
10 mg, 1x per dag
Ervaring:
Ik ben zelf geen pillenslikker, maar door slaaploosheid door te pieker-/relatieproblemen moest ik er wel voor kiezen om oxazepam te nemen. Ik gebruik oxazepam 10mg om de dag voor het slapen gaan, echter sinds het gebruik ervan merkte ik meteen dat ik downer werd en een kort lontje heb op mn werk. En juist veel meer emotioneler ben dan normaal.
Het voordeel ervan is dat ik merk dat ik er minder door pieker en er heerlijk op kan slapen. Ik heb ze nu 2 dagen gestopt met de hoop om zelf de controle over mezelf te krijgen.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Anoniem
2 jaar
10 mg
Ervaring:
Ervaring was altijd zeer goed had merk van Rathiopharm. Dit merk is nergens meer te krijgen wordt er gezegd. Is er iemand die hier iets vanaf weet, of mij er iets over kan vertellen?

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Ad
2 jaar
Soms dagen niet, 1 per dag 10 mg, soms 2 per dag
Ervaring:
Oxazepam werkt bij mij niet verslavend. Ik kan soms heel goed zonder, maar als ik stress heb op mijn werk heb ik er een nodig, ik heb mezelf dan onder controle en het werkt ook tegen hartritme storingen. Soms heb ik angstaanvallen, probeer mezelf onder controle te krijgen, maar mocht dat helemaal niet lukken dan neem ik een oxazepam. Maar ik ga nooit van huis zonder een tablet bij mij te hebben voor de zekerheid.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Anoniem
1 jaar
50 mg
Ervaring:
Ik kreeg eerst temazepam voorgeschreven als slaapmiddel en later oxazepam. na een maand mocht ik het niet meer hebben omdat ik steeds meer nodig had voor hetzelfde effect. Ik zat inmiddels op 50mg per dag. een halfjaar later op 500mg! ik ging het op straat kopen. ik kon niet meer zonder.

Met hulp van een afkickcentrum ben ik afgebouwd tot 140mg en kreeg ik toen een soortgelijke dosis diazepam voorgeschreven, dat zou de ontwenningsverschijnselen van de oxazepam tegenhouden. Ik heb echter nog 4 dagen gespannen en letterlijk ziek op de bank gezeten. Daarna ben ik ook cold turkey gestopt met de diazepam en ben ik nu langer dan een halfjaar gestopt. Heel soms neem ik er nog 1 van 10mg, als ik weer een periode heb van angst/paniek. Ik heb het nu gelukkig beter onder controle. ik snap ook niet dat ik ooit 500mg per dag heb kunnen slikken, maar mn lichaam was er zo aangewend. Maar het is een heel goed middel tegen angst/paniek e.d. Kijk wel uit met cold turkey stoppen, je kan er namelijk epileptische aanvallen van krijgen!

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Nina
2 dagen
10 mg
Ervaring:
Ik heb gister voor het eerst oxazepam gebruikt wegens hevige spanningen/emoties vanwege relatieproblemen. Ik heb 2x 10mg genomen en vandaag 1x 10mg. Ik moet zeggen dat ik er niet zo veel van merk...voel me nog steeds verdrietig en dat hoopte ik er een beetje mee te dempen. Heeft iemand een tip? Of ben ik gewoon te ongeduldig?

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Denes
2 jaar
2-3 keer 10 mg
Ervaring:
Ik gebruik oxazepam in combinatie met cymbalta tegen depressies. Ik vind het een zeer prettig middel en houdt me rustig en in staat normaal te functioneren. Ik weet dat er verlavende werking van uit gaat, maar denk tegelijkertijd, het is een middel om mijn kop boven water te houden en niet te verzanden in een dramatische ondergang.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Brenda
5 weken
10 mg
Ervaring:
Ik gebruik oxazepam, omdat ik heel onrustig werd van een Prednisolon kuur, een heel smerig onrustig gevoel en kon slecht in slaap komen, nu neem ik het als ik echt niet in slaap kan komen en slaap er veel beter door. Ben de volgende ochtend ook beter uitgerust.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Daan
8 weken
50 mg
Ervaring:
Ik had slapeloze nachten door prive omstandigheden, tot dat ik oxazepam 50 mg nam. Ik sliep als een roos dus het was beter, helaas moet ik wel zeggen dat het zeer verslavend werkt! Eén dag geen oxazepam dan krijg ik het al moeilijk, maar met oxazepam kom ik tot rust en dat heb ik nodig , dus ik blijf het zeker slikken!

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
mevr A. Vriendts
7 dagen
3x per dag 1 tablet (dosis onbekend)
Ervaring:
Erg veel jeuk over het hele lichaam.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Connie
2 weken
4 x 10 mg per dag
Ervaring:
Ik gebruik sinds bijna drie weken een antidepressiva met daarbij vier oxazepam-tabletten per dag. Het heeft mijn leven gered want ik was suïcidaal omdat ik niet meer tot rust kon komen, niet meer kon slapen en alleen maar destructieve gedachtes had. De oxazepam geeft me direct rust, ik merk dat ik er erg op vertrouw en daarom vind ik het ook angstig te lezen dat het niet lang gebruikt mag worden omdat het verslavend is. Maar wat moet ik dan? Ik wil nooit meer meemaken wat ik twee weken geleden heb meegemaakt. Misschien kan ik later overstappen op een ander middel dat net zo goed werkt en langdurig gebruikt kan worden. Heb 20 jaar lang lithium geslikt maar moest daarmee stoppen vanwege hartkloppingen. Dit is na bijna twee jaar het resultaat. Misschien toch weer aan de lithium dan.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Sanne
5 jaar
10 mg
Ervaring:
Ik neem heel soms als ik langer dan drie nachten niet slapen kan 2,5 mg oxazepam. En dat helpt voor mij genoeg. Ik vind het vervelend dat mijn armen er zo moe van gaan voelen en bij het wakker worden krijg ik soms even een paniekaanval/hartkloppingen.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Ozlem
10 jaar
5/10 mg
Ervaring:
Wanneer ik me onrustig voel of een paniek aanval heb neem ik er 1. Als ik de volgende dag moet werken neem ik vaak 5 mg oxazepam, want als ik 10 mg neem voel ik me de volgende dag ook nog wat suf. Het helpt mij om rustig te worden. Ik word er vaak zo moe van dat ik ga slapen. Tegen vliegangst adviseren ze het ook wel eens, maar gek genoeg hielp het toen helemaal niet! Terwijl ik er toen drie van moest nemen verspreid over de dag.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Hannah
3 jaar
5/10 mg
Ervaring:
Neem af en toe oxazepam wanneer ik me erg onrustig voel 5 mg oxazepam. Wanneer ik een echte paniekaanval heb 10 mg. Dit volstaat voor mij. Ik heb één keer toen ik het voor het slapen gaan innam een vreselijke nachtmerrie gehad. Ik ben blij dat het bestaat, soms geeft het me de rust in mijn hoofd en lichaam die ik nodig heb.

Naam:
Gebruiksduur:
Dosering:
Bennie Sweers
2 jaar
50 mg
Ervaring:
Neem zo nu en dan oxazepam, als ik niet slapen kan of cafeïne heb gehad een 50mg tablet. Even wachten en je kunt niet meer overeind staan.


Powered by 123ContactForm